Bromsen när du behöver den som mest

En påskjutsbroms från Valeryd, oavsett om den är från Valeryd eller inte såklart, är en mekanisk anordning som vid en inbromsning omvandlar rörelseenergin via bromshävarmen som drar i bromsöverföring bromswire, kraften överförs via expander i varje hjulbroms där bromsbackarna sedan pressas ut mot bromstrumman som till sist skapar bromsverkan. På den europeiska marknaden är mekaniska bromsar helt dominerande och är till för både släpvagnar, båttrailers, biltransporttrailers och hästtrailers.

Jag kan tycka att man litar lite för mycket på olika tekniska och mekaniska fenomen ibland. Jag har oftast ingen aning om hur min bil faktiskt fungerar mer än att jag vet att när jag trycker på en viss pedal så går det snabbare och när jag trycker på en annan går det långsammare. Det är innan olyckan är framme som speciellt en av pedalerna behöver fungera som den ska men jag har som sagt sällan bra koll på hur det egentligen fungerar.

Bromsen som du behöver

Har du någon typ av släpvagn, husvagn, trailer för båt eller bil så behöver du en påskjutsbroms. Detta är givetvis inget du behöver efterfråga extra vid köpet men det kan vara väldigt bra att ha koll på att det finns och att den ska fungera som den ska. Mekaniker har oftast superbra koll på hur en påskjutsbroms är monterad, hur den fungerar och hur den skulle kunna bytas ut om den inte fungerar, men det kan vara minst lika viktigt att veta vart du får tag på en.

En påskjutsbroms från Valeryd är pålitlig och du kan vara säker på att du får rätt hjälp om du går in på Valeryd.se och kikar på utbudet. Blir du osäker så finns Valreyd alltid till er tjänst för frågor och funderingar, allt för att du ska kunna välja rätt påskjutsbroms och fortsätta köra säkert J