En stund i bastun kan lysa upp tillvaron

Kikar runt på bildelar under lunchen. Nu när vintern fortfarande härjar följer dess otäcka mörker med. Vi har ju ett par månader om året där man redan vid 15-tiden får slå på pannlampan om man ska se var man sätter fötterna utomhus. Ja, bor du i storstad har du ljus hela tiden, men jag bor en bit avsides på landet och kommunen har varit väldigt sparsamma med utebelysningen längs gatorna.

Bilen kör jag mycket under veckodagarna och det är nu aktuellt med en uppfräschning av lyktorna. Har kikat på xenonlampor och sprang då på något som heter xenonkonvertering Canbus. Om jag förstår det hela rätt så är Canbus datorer som skickar information och övervakar funktioner i belysningen.

Ska höra med en bilhandlare vad han tycker om xenonkonvertering Canbus, dvs. om det är något som jag kan behöva till min bil vid eventuellt inköp av xenonlampor till kärran.

Ska bli skönt när våren börjar närma sig och man kan börja klä av sig lite mer. Just nu pälsar man runt med täckjacka, vinterkängor och toppluva dagligen. Bara att få lite mer dagsljus kommer sätta piff på tillvaron.

Om jag har tur blir det en liten weekendresa nästa vecka till kusten.  Jag o frugan har spanat in en stuga nära Uddevalla som vi tänkte besöka. Det är ett par släktingar till min fru som äger huset och vi får låna det gratis över helgen. Tanken är att vi bara ska koppla av och njuta av god mat och dryck. Kanske blir det att prova deras badtunna eller bastu, vi får se hur sugna vi blir när vi väl är där på plats. Det var riktigt länge sedan jag badade bastu, är faktiskt lite sugen nu när jag tänker på hur skönt det kan vara att bara ta en kall öl och koppla av i värmen.