Enkelt att äga bil?

Året var 2016 och jag hade precis tagit mitt kört kort. Det var otroligt efterlängtat och jag var helt överlycklig när körläraren sa till mig att parkera utanför Trafikverket och meddelande med en ganska stel min att jag klarat min uppkörning. Jag var som sagt överlycklig, men det varade inte länge.

Så snart jag kom hem så lånade jag mammas bil. Vi bodde lite utanför stan och jag hade länge väntat på att fråga min bästa kompis om vi skulle åka bil till skolan istället för att sitta på den där slitna bussen som dessutom tar dubbelt så lång tid att ta sig till skolan med. Visst, det var enkelt att fråga, men inte hade jag väl någon bil när mamma väl skulle till jobbet. Lyckan vände snabbt när jag hittade min lilla pärla på blocket och efter en vecka med körkort så hade jag också min egen bil.

Bered dig på studiebidraget till reservdelar

Det var en vit golf från -98 som var i bra skick. Pappa hade under tiden förberett mig på att lägga undan pengar varje månad ”för att kunna betala alla reservdelar till din bil” som den gamle kärran skulle behöva. Men ack vad han skulle få äta upp detta. Det har nu gått fyra år sedan jag köpte bilen och givetvis har den varit på service. Men ”reservdelar till din bil” var något som aldrig behövde finnas i min vokabulär för den rullade på som aldrig förr.

Min pappas påkostade BMW gick till och med sönder tre gånger under tiden jag hade min lilla pärla och jag kunde idag fyra år senare sälja den till endast 2000 kronor billigare. Min bilaffär kan väl med andra ord nästa vara med i en rekordbok, för när gör du en bilaffär med dem marginalerna. Där fick du pappa, det är enkelt att äga bil!

Kommentarer är stängda.